Kayotima®Shiatsu

Wat is Kayotima®Shiatsu?
Shiatsu betekent “vinger- of duimdruk’. Het is een Japanse massagemethodiek volgens prikkeloverdracht waarbij men vooral gebruik maakt van de duimen. De Shiatsu-methodiek wordt uitgevoerd door middel van het uitoefenen van druk met de duimen op specifieke delen van het lichaam, met als doel het corrigeren van de balans van het lichaam en voor het verbeteren of onderhouden van de gezondheid. De behandeling volgens Kayotima® Shiatsu is gericht op zowel botten, pezen, spieren, bloedvaten, lymfevaten, zenuwstelsel, meridianen als de psyche. Shiatsu helpt het lichaam de (energie)balans te optimaliseren.

Voor wie?
Deze behandeling wordt vooral aanbevolen bij stressklachten & kan een verlichtende uitwerking hebben op onder meer spanningshoofdpijn en migraine, doorbloedingproblemen, frozen shoulder, RSI klachten, spijsverteringsproblemen en spier- en gewrichtsklachten zoals stijfheid in de schouders en nek. Shiatsu kan ook zeer goed gebruikt worden ter preventie van het ontstaan van uiteenlopende klachten of puur voor ontspanning. De behandeling wordt gewoonlijk niet gegeven aan vrouwen tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Andere contra indicaties zijn o.a. kwaadaardige tumoren alsmede ontstekingen.

Uitwerking
Meestal zal de Shiatsu behandeling een ontspannende uitwerking hebben, maar het kan ook vitaliserend werken.

De behandeling
Shiatsu kan zowel gegeven worden over makkelijk zittende kleding heen, als direct op de huid. Voor het bereiken van optimaal resultaat duurt een behandeling gewoonlijk een uur. Deelbehandelingen zijn overigens ook mogelijk alsmede combinatie behandelingen shiatsu /andere massagemethodieken