Lomi Lomi Nui

Lomi Lomi is een massage methodiek die haar oorsprong heeft in de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. Lomi Lomi weerspiegelt de ritmes en bewegingen van de Hawaiiaanse natuur.

Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekent “drukken, kneden, wrijven”, maar ook “met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken”. Het woord is verdubbeld, omdat dit de betekenis dan nog enkele malen versterkt.

Het is een ontspannende maar intensieve vorm van massage waardoor u  van negatieve emoties als spanning, stress en angst wordt bevrijd. Het lichaam wordt rustig en komt weer in het eigen harmonische, natuurlijke ritme. De Mana of vitale levensenergie stroomt naar elke plek in het lichaam, waardoor vastgezette spanningen vrijkomen en een goede gezondheid wordt gestimuleerd. Na de massage voelt men zich verjongd en als herboren. Lomi Lomi herstelt uw vitaliteit. Het heeft een diepe werking op het spierstelsel, het zenuwstelsel en de zintuigen. Het verbetert de bloedsomloop en heeft een gunstige werking op de organen. Lomi Lomi verbetert de toevoer van voeding naar het weefsel, bevordert de stofwisseling en reinigt het lichaam van afvalstoffen. Het verhelpt oedeem, vermindert pijn en versoepelt de lichaamsbeweging. Verder kan Lomi Lomi helpen bij problemen als slapeloosheid.

Techniek
Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren. Het lijkt bijna een soort dans.

Er wordt gebruik gemaakt van technieken die vergelijkbaar zijn met die van de acupressuur waarbij ook de technieken drukken, kneden en wrijven worden gebruikt. De nadruk van de behandeling ligt op ontspanning en het wegnemen van angsten, ergernissen en andere negatieve emoties, waardoor wordt voorkomen dat die emoties ziektes kunnen veroorzaken. Het lichaam wordt rustig en komt in het eigen harmonische, natuurlijke ritme.