Nieuw bij Wolf’s cabin

diverse klankschalen behandelingen

Wat zijn klankschalen?
Een klankschaal is een muziekinstrument in de vorm van een uit een legering vervaardigde schaal. De verschillende metalen, waaronder goud, zilver en koper, kunnen qua afmeting, kleur, wanddikte en samenstelling van elkaar verschillen.

De werking van klankschalen
Klankschalen hebben een harmoniserende werking. Deze harmoniserende klanken zorgen voor diepe ontspanning. Bij het aanslaan van de schalen vibreren deze wonderlijk mooie klanken door het hele lichaam. Het luisteren naar de klanken leidt als vanzelf tot het ervaren van innerlijke stilte.
In diepe ontspanning vind een transformatie van energie plaats die helend is. Het gebruiken van klankschalen leidt tot diepe ontspanning. Door deze diepe ontspanning te ervaren krijgen lichaam en geest de kans te herstellen, te helen. Het denken komt tot rust en je komt in een meditatieve staat.

Parasympatisch zenuwstelsel
Tijdens diepe ontspanning komen de lichamelijke processen tot rust. Het lichaam schakelt over naar het parasympatische zenuwstelsel. Dit deel van het zenuwstelsel stuurt die processen aan, die het herstel van het lichaam bevorderen. Dit is heel belangrijk voor ons, vooral omdat vaak het sympathische zenuwstelsel actief is. Deze is actief als we stress ervaren, overprikkeld zijn. Het lichaam besteed dan geen aandacht aan groei en herstel, maar maakt stress hormonen aan, zodat we om kunnen gaan met stress. Op zich een goede reactie, maar niet als het te lang duurt.

Het is van belang voor onze gezondheid en welbevinden om in de staat van ontspanning (in het parasympatische zenuwstelsel) te komen, dit zodat het lichaam zich kan vernieuwen. Elk orgaan, huid, alles in ons lichaam wordt steeds vernieuwd, maar daar is wel rust voor nodig. Het natuurlijke vermogen van het lichaam om te vernieuwen, herstellen, is in ieder mens aanwezig.
Door deze wetenschappelijke inzichten, kunnen we begrijpen dat ontspanning meer is, als alleen een prettig gevoel. Er vindt dan tevens een heling plaats.
Hoe dieper de rust, hoe te meer resultaat er is. Vanuit de meditatieve staat, bewerkstelligd door de klank van de schalen, gaat de energie die daar aanwezig is stromen. Deze energie heeft kwaliteiten, het zuivert en vitaliseert.
Creativiteit en levensvreugde gaan weer stromen.

Resonantie
Het begrip resonantie betekent: weerklinken. Een vibrerende klankschaal kan iets anders laten vibreren. Er ontstaat verbinding tussen verschillende energie velden. Iedereen ervaart direct dat een klankschaal niet alleen hoorbaar is, maar ook voelbaar in het lichaam. Door de harmonische samenwerking van grond en boven tonen van klankschalen gaan lichaamscellen mee resoneren. Er komt meer coherentie in de trilling van de cellen.

De verschillende behandelingen die worden aangeboden met de klankschalen zijn de volgende:
Het plaatsen en aanslaan van de klankschalen op het lichaam, gevolgd door een ontspanningsmassge met de klankschalen. Deze behandeling duurt 90 minuten en heeft zowel een zeer ontspannende als helende werking tot gevolg. De massage wordt door klanten, die deze behandeling al hebben gehad, als intenser ervaren.

Een klankschalen sessie icm begeleidende meditatie. Dit kan zijn met een bodyscan. Deze helpt vermoeidheid en stress oplossen door het lichaam te voelen en zo dieper in de ontspanning te komen. Tevens is er een helende werking door de resonantie van de schalen.

Een klankschalen sessie icm een visualisatie. Hierbij gaan we met onze gedachten even weg van het dagelijkse ongemak en gaan we naar een comfortabele omgeving waar je je diep kan ontspannen.

Een klankschalen sessie icm chakra’s ( energiepunten).Dit is een reis door de energetische lichaamsbeleving.

En last but not least een klankbad ofwel klankschalen lig-concert.
Deze sessie is voornamelijk gericht op de ontspanning. Lekker relaxen, alles loslaten, je laten meevoeren in een diepe ontspanning. Het ontdekken van je innerlijke rustpunt. Dit is wat je ervaart tijdens een klankbad met klankschalen en andere klankinstrumenten die je meenemen op reis in ontspanning en bewustwording.

Al liggend onder een dekentje onderga je een bad van klank en trilling die elke cel in je lichaam beroert. Alles stroomt, een sensatie en die relaxatie op het zelfde moment. Het wordt een unieke en wonderlijke ervaring waarbij je weg glijdt van je zorgen en je dagelijkse beslommeringen.

Kom deze sensatie ervaren met je partner, vriendinnen of vrienden. 4 of 5 deelnemers voor deze sessie is ideaal.
Voor deze sessie kan ik ook op locatie komen. Alles uiteraard in overleg.