HOTSTONE MASSAGE

Warme stenen
Bij hotstone massage draait alles om het gebruik van warme stenen tijdens de massage. Voor Hot Stone massages worden hoofdzakelijk basaltstenen gebruikt. Dit zijn vulkanische stenen die ontstaan zijn door het stollen van lava. Doordat de lava op het aardoppervlak snel afkoelt, zijn er geen grote kristallen gevormd. Een belangrijke eigenschap van de stenen is dan ook de hoge dichtheid, waardoor de stenen goed warmte vasthouden. De ronde vorm van de stenen, die is ontstaan door erosie door water, is uitermate geschikt om het lichaam te masseren.

Uitvoeren van een hotstone massage
De stenen worden voor de massage opgewarmd in warm water in een elektrische heater. Ze dienen een temperatuur van ongeveer 45ºC te hebben. De warme stenen worden op bepaalde energiepunten op het lichaam geplaatst, bijvoorbeeld op of langs de wervelkolom. Vaak wordt  in beide handen een warme steen gelegd. Vervolgens wordt het lichaam gemasseerd met de stenen en met behulp van massageolie. De stenen dienen als het verlengde van de handen van de masseur. De massage bestaat vooral uit veel rustige cirkelvormige strijkingen.

Effecten van hotstone massage
Hotstone massage is een intense, diep werkende massagevorm die voor een heerlijk weldadig gevoel zorgt. Het is een goede behandelmethode voor het verzachten en verhelpen van geestelijke en lichamelijke problemen; blokkades in lichaam en geest worden opgeheven. De warmte van de stenen en de massagetechnieken stimuleren de bloedsomloop. Hotstone massage is dan ook uitermate geschikt voor mensen die last hebben van spanningen en spierproblemen. Vanwege de betere doorbloeding worden ook afvalstoffen effectiever afgevoerd. Verder heeft een hotstone massage ook een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Het is een ideale massagevorm voor mensen die zowel hun geestelijke als lichamelijke balans willen herstellen. Hotstone massage kan ook problemen als slapeloosheid, winterhanden- en voeten, aandoeningen aan de luchtwegen en spijsverteringsproblemen verminderen.